Schoenonderhoud

U wandel- en bergschoenen goed onderhouden is een MUST! Hierdoor heeft u langer plezier van uw schoenen.

Dus met regelmaat;
1 REINIGEN
2 IMPREGNEREN
3 LEERONDERHOUD
4 DROGEN


1. Reinigen van de wandelschoenen, haal de inlegzolen en veters eruit.
Buitenkant: Borstel regelmatig het vuil van je schoenen of verwijder vuil onder lauw stromend water. Vermijd zeep! Zeep tast de impregnering en de meeste leersoorten aan.
Binnenkant: een Gore-Tex voering kun je goed schoonmaken door een laagje schoon lauw water door de schoen te laten ‘rollen’, let op verwijder eerst de binnenzool. Het water weer uit de schoen laten lopen en de schoen natuurlijk laten drogen. Een leren voering reinig je het beste met een doek en schoon lauw water. In beide gevallen géén heet water, azijn of zeep gebruiken!

2. Impregneren als de schoen droog is met een impregnant spray of met een care sponge.
Impregnant spray bijvoorbeeld de Hanwag WaterProofing gebruiken buiten of in een goed geventileerde ruimte. Op een afstand van 30cm. gedoseerd inspuiten. De tong en tongplooi van de schoen, de gummi zoolrand en de teen- en hielkap mee sprayen om uitdroging te voorkomen. Herhaal deze behandeling na een uur.
Care Sponge bijvoorbeeld de Hanwag Care Sponge, breng de emulsie met de spons aan op het leer. Ook hier de tong, tongplooi, gummie stootrand, teen- en hielkap niet vergeten. Herhaal deze behandeling na een uur.

3. Leeronderhoud, droog leer heeft voeding nodig. Er komt een moment waarop impregneren alleen niet meer voldoende is. Als voeding kunt u een wax gebruiken (geen vet of olie) bijvoorbeeld de Hanwag wax. Breng de wax met een zachte borstel al draaiend aan op de droge schoen. Ook hier de tong, tongplooi, gummie stootrand, teen- en hielkap niet vergeten. Suède wordt bij iedere behandeling iets gladder en donkerder. Met een speciale borstel is het leer weer wat op te ruwen. Let op: als er aan de buitenkant van de schoen ook textiel zit, hierop geen wax aanbrengen, dit tast het ademend vermogen aan.

4. Drogen, laat je schoenen na het reinigen met geopende tong op een droge en goed ventilerende plaats drogen. Nooit in de zon!

U kunt uw schoenen bij ons inleveren voor een grondige onderhoudsbeurt!