Second Life Optics

  Logo_small_secondlifeoptics

 

Project ‘Second Life Optics’ overgedragen aan ‘Kijkers voor Kijkers’

 
Vier jaar geleden (2011) zijn wij van House of Outdoor & Optics gestart met het project ‘Second Life Optics’. Ons project is een kopie van een soortgelijk initiatief van de Engelse Vogelbescherming. Wat begon met enkele verrekijkers en enkele projecten is uitgegroeid tot een succesvol project, vele honderden verrekijkers en telescopen hebben wij mogen doneren aan vele projecten.
Een groot aantal van deze projecten kunt u terugvinden op onze website van Second Life Optics.
 
Onlangs lazen wij in het blad Vogels van de Nederlandse Vogelbescherming dat zij eenzelfde initiatief hebben opgezet, nl. KIJKERS voor KIJKERS. Daar houden een aantal enthousiaste vrijwilligers zich bezig met het project. Wij hebben de heer Martijn Overbeeke van de Nederlandse Vogelbescherming uitgenodigd om met elkaar te kijken naar samenwerkingsmogelijkheden met betrekking tot beide succesvolle projecten. Wij zijn van mening, gezien het adopteren destijds van het initiatief van de Engelse Vogelbescherming, dat dit project thuis hoort bij de Nederlandse Vogelbescherming en hebben voorgesteld ons project ‘Second Life Optics’ over te dragen aan ‘Kijkers voor Kijkers’. Daar zijn vrijwilligers die nog veel meer uit het project kunnen halen omdat het tijdtechnisch een intensief project is. Daarnaast heeft de Nederlandse Vogelbescherming wereldwijd contacten met andere ‘birdlife’ projecten die elkaar in behoeften, zoals gebruikte verrekijkers en telescopen, kunnen voorzien. Meer informatie over het project Kijkers voor Kijkers vindt u op www.vogelbescherming.nl/kijkersvoorkijkers.
 
Wij bedanken alle mensen voor het steunen van het project ‘Second Life Optics’ en wij zijn van mening dat dit project met enthousiasme wordt voortgezet door de vrijwilligers van de Nederlandse Vogelbescherming.
 
Uiteraard blijft House of Outdoor & Optics het initiatief steunen en blijven wij inzamelpunt voor gebruikte optiek. Op onze beurt zullen wij dit weer afdragen aan het project “Kijkers voor Kijkers’. Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en met een goed gevoel kunnen wij u het project ‘Kijkers voor Kijkers’ van harte aanbevelen.

 

 

Watoto kijkers voor kijkers vanuit Second Life Optics

Watoto kijkers voor kijkers vanuit Second Life Optics