Wandelschoenen

U vindt bij ons een uitgebreide collectie wandel- en bergschoenen. Van soepele wandelschoen tot stevige bergschoen. Voor smalle, gewone of brede voeten hebben wij vele lage en hoge modellen van diverse kwaliteitsmerken voor heren en dames op voorraad. Uiteraard deskundig advies!

Neem een kijkje in onze winkel!

Onze merken Meindl, Hanwag, Lowa, Stadler, Xsensible en AKU vertegenwoordigen kwaliteit en een goede pasvorm. Het zijn dan ook merken waar wij vierkant achter staan.

Van lichtgewicht walking tot zwaardere trekking schoenen en alles daartussen bij de wandelspecialist House of Outdoor & Optics

Wanneer u bij ons schoenen komt passen worden uw voeten opgemeten en wordt er gevraagd naar eventuele klachten. Mocht het nodig zijn wordt er een warmte afdruk van uw voet gemaakt waarop eventuele oorzaken van deze klachten kunnen worden ontdekt.

Zeer grote collectie wandel- en bergschoenen voor dames en heren bij House of Outdoor & Optics, dé wandelspecialist

U krijgt altijd de gelegenheid om de schoenen thuis uit te proberen. Sommige mensen hebben nu eenmaal wat meer tijd nodig om te voelen of de schoenen wel de juiste zijn. Het passen in een winkel is niet voor iedereen altijd even gemakkelijk, dat begrijpen wij heel goed en daarom krijgt u ook de gelegenheid om de schoenen thuis langere tijd aan de voeten te houden. Niet goed….u komt gewoon terug….we gaan net zolang door tot we iets voor u gevonden hebben.Wij hebben vele verschillende breedte leesten in de diverse categoriën wandelschoenen. Uiteraard hebben wij ook een goede collectie half hoge kinderwandelschoenen.

Na het wandelen een recovery slipper aan de voeten? Een AANRADER!!
Klik op OOFOS

Over de soorten wandelschoenen:

  • A-wandelschoenen
  • B-wandelschoenen
  • C-wandelschoenen
  • D-wandelschoenen (niet in ons assortiment)
berg

Wandel,- en bergschoenen zijn te verdelen in een aantal categorieën. Naast zoals bovenstaand voorbeeld (A t/m D) gebruiken wij liever de termen;

  • Light Walking
  • Walking
  • Light Trekking
  • Trekking

Deze termen komen veel meer tot zijn recht, gezien onze ruime assortiment.

Light Walking en Walking schoenen (A-schoenen) 
Deze schoenen zijn geschikt voor lichte wandelingen in vlak tot heuvelachtig terrein en geven door hun soepele zool een hoog loop comfort. Ook lage wandelschoenen vallen in deze categorie.

Deze wandelschoenen zijn bij ons verkrijgbaar van de volgende merken:

Light Trekking en Trekking schoenen (B-schoenen)
De schoenen in deze categorie zijn geschikt voor flink heuvelachtig terrein en dus voor stevige wandelingen. (Bijvoorbeeld huttentochten)
Het zijn de meest allround schoenen die je kunt bedenken. Door de ronding van de zool wikkelen ze goed af en door de torsie stijfheid bieden ze voldoende steun en bescherming. De schoenen kunnen dus gebruikt worden op vlak terrein maar ook voor eenvoudige berg wandelingen.

Bij ons verkrijgbaar van de merken:

Trekking schoenen (C-schoenen)
Hier hebben we de “zwaardere” berg wandelschoen. (niet zo zeer in gewicht!!). Deze zijn door de torsiestijfheid en de stijvere zool zeer geschikt voor de zwaardere ’trekking’tochten. Deze schoenen geven veel steun, bescherming en meer grip.

Bij ons verkrijgbaar van de volgende merken: