Verrekijker kenniscentrum Nederland

HouseOfOutdoor_Verrekijkerkenniscentrum-3
Verrekijker Kenniscentrum Nederland

 

Jan gaat met zijn ‘speciale Landrover’ omgebouwd tot een echte ‘verrekijker demonstratie’ auto diverse beurzen af in binnen- en buitenland!

 

Deze leger Landrover Ziekenauto (Zau) 109 serie 3 uit 1981 stond jaren stil in een mobilisatie complex van Defensie. Na de instroming van de Mercedes Ambulances werden de Landrovers overtollig en via de Dienst Domeinen in Soesterberg verkocht aan een Belgisch stel die er een jaar mee hebben rondgetrokken door Afrika. Daarna verdween de Landrover voor jaren in een schuur in België. Het bedrijf Keen (schoenenmerk) zocht een evenementenauto voor hun Euopese beurzen, kocht deze Landrover en liet deze door Landrover totaal naar hun wensen modificeren. Alles werd vervangen: een nieuwe TGV 2.8 diesel motor werd ingebouwd, van de Discovery werden de automatische versnellingsbak, aandrijflijn, assen, remmen, banden, lederen stoelen en cruise control geïmpanteerd en op het dak kwamen vier solarpanelen om de drie gel accu’s te voeden. 220V, twee 1000W versterkers en zes 200Watt boxen maken de auto evenementenwaardig. Kortom, op de opbouw na, werd alles aangepast. Helaas, het enige wat de auto nog mist is een airco.

 

Jan, Landrover liefhebber in hart en nieren, werd door Keen benaderd om de Landrover, na vijf jaren trouwe promotie dienst, over te nemen. Deze deal werd snel gemaakt. Met het opnieuw laten beletteren van  de Landrover met de bedrijfslogo’s en een grote afbeelding van een Leica Noctivid verrekijker maakt deze auto een opvallende ‘blikvanger’ voor Het verrekijker Kenniscentrum Nederland/ House of Outdoor dé verrekijkerspecialist.